+387 (0)51 337 401
  • YouTube
  • YouTube

Potpisan ugovor o projektovanju i izgradnji 5,6 km autoputa na koridoru 5c u Republici Srpskoj

29.04.2021.

Svečano je potpisan ugovor o projektovanju i izgradnji dionice autoputa na koridoru 5c u Republici Srpskoj. 

U prisustvu predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića i ministra saobraćaja i veza Srpske Nedeljka Ćorića, ugovor su potpisali direktor Autoputeva Republike Srpske Dušan Topić, vršilac dužnosti izvršnog direktora za tehničke poslove ovog preduzeća Milenko Dakić i direktor Integral inženjeringa Slobodan Stanković.

Ugovor obuhvata projektovanje i izgradnju 5,6 km novog autoputa na koridoru 5c u Republici Srpskoj, zajedno sa svim povezanim lokalnim putevima i sljedećim glavnim objektima:

• Dvocijevni tunel “Putnikovo brdo 1” u ukupnoj dužini od 1,6 km
• Dvocijevni tunel“Putnikovo brdo 2” u ukupnoj dužini od 700 m
• Most “Rudanka” preko rijeke Bosne dužine 326 m
• Vijadukt “ Putnikovo brdo ” dužine 288 m
• Nadvožnjak “ Prisade” dužine 94,20 m

Projekat podrazumijeva i projektovanje i izgradnju potpornih zidova i konstrukcija za zaštitu kosina, savremene telekomunikacione instalacije za upravljanje saobraćajem na autoputu, radove na postavljanju saobraćajne signalizacije i opreme, postavljanje objekata za zaštitu od buke, radove na odvodnji trase autoputa i regulacijama riječnih tokova, izmiještanje elektro instalacija, instalacije rasvjete.

Riječ je o obilaznici oko Doboja, drugoj dionici Koridora 5c u Republici Srpskoj, pored dionice Johovac (Tovira) – Rudanka (Kostajnica), koju Integral uspješno gradi od 2020. godine.

Vrijednost radova bez PDV-a je: 93.719.409,10 EUR

U cilju prevencije od COVID-a 19 molimo Vas da se pridržavate propisanih i preporučenih mjera zaštite. Održavajte distancu, nosite masku i redovno perite ruke!