Autoput Prnjavor – Doboj: Posjeta visoke delegacije pred završetak radova

Radove na izgradnji auto-puta Banjaluka – Doboj, na dionici od Prnjavora do Doboja, 07.7.2016. godine obišla je delegacija Vlade i Narodne Skupštine Republike Srpske. Delegaciju je predvodio Nedeljko Čubrilović, predsjednik Narodne skupštine, a pored njega u delegaciji su bili i Neđo Trninić, ministar saobraćaja i veza, te Dušan Topić, direktor Javnog preduzeća “Autoputevi Republike Srpske”.

Poslije obilaska radova Nedeljko Čubrilović, predsjednik Narodne skupštine, je rekao da je ova dionica jedna od najvažnijih u mreži autoputeva Republike Srpske.

Ministar Trninić je izrazio zadovoljstvo dinamikom završnih radova na dijelu autoputa od Prnjavora do Doboja, te da predstoji svečano puštanje u upotrebu ove dionice. On je naveo da je 70 posto  dionice, koja je duga 36 kilometara, presvučeno završnim slojem asfalta i da se postavljaju zaštitne i odbojne ograde, kao i zvučne barijere.

Direktor Topić  je rekao da se paralelno realizuje i druga faza izgradnje autoputa na dionici od Prnjavora do Banjaluke, te da je u nepunih dvije godine već urađeno oko 50 posto poslova. On je naveo da će pun efekat radova biti vidljiv krajem 2017. godine kada je planirano puštanje u saobraćaj cijelog autoputa Banjaluka- Doboj.

Nadzor nad realizaciom projekta izgradnje autoputa Banjaluka – Doboj, na dionici Prnjavor – Doboj, vrši konzorcijum koji čine kompanije „IRD Engineering“ (Italija) i „Eptisa“ (Španija).

Više o projektu na: https://www.integralinzenjering.com/aktuelni-projekti/)

Integral Inženjering“ a.d.
Laktaši raspisuje konkurs
za prijem radnika:

1. Rukovalac samoh. dizalice  
2. Dipl.inž.rudarstva  
3. Građevinski poslovođa  
4. Geometar  
Rok za podnošenje prijava je 10.08.2020. godine.